TränaTränaTräna!!

Nu är jag äntligen hemma igen!!
Var i stallet och red VÄRLDENS bästa dressyrpass innan på underbara Haiwatha!
Arbetade mycket med volter, mycket övergångar trav-galopp o tvärtom. Han var verkligen sjukt mjuk o fin, och har aldrig riktigt gillat honom, han är egnetligen sjukt lätt och rida, men vill man få honom fin får man verkligen jobba! Men det var superkul idag, verkligen. Kan va ett av dom bästa passen jag någonsin ridit faktiskt, i början var han lite "rädd" och "såg spöken" i ett hörn, men efter en stund slappnade han av o blev jättefin :)
 
Såhär ser haiwatha ut (bilden tog jag från http://www1.idrottonline.se/EksjoortensRF-Ridsport/Mothastarna/Haiwathaf1998/ )
Maja var ju med o fotade men det blev inga bra bilder, suddiga o skit, men jaja.
 
 
När jag kom hem hade mamma fixat taco's, YUMMIEE, haha ;)
 
Sen stack vi lite impulsivt iväg till gymmet och gymmade där någon timme, är slut i hela kroppen nu, ska ta en varm dusch o sen lägga mig i min one-piece och chilla i soffan.
Känslan när man precis tränat är obeskrivlig ju!! haha, känns så skönt, dock kommer inte min träningsvärk imon va lika skön, men jaja ;)
 
// Clara

Utv. eftermiddag

Hallåå
 
Idag slutade vi tidigt, vid 11, för att vi hade utvecklingseftermiddag, hade dock konfa direkt efter så kom inte hem förrän kvart innan 2 kanske, men jaja, ändå tidigare än vanligt ;)
 
Känns verkligen som det är tisdag idag, eftersom jag ska iväg o rida sen, Maja ska kolla på så hon skulle fota lite åt mig, medans jag rider, får se om det blir mågra bra foton, det går verkligen inte o fota i ridhus, det suger verkligen!
 
Annars så.. Stockholm om 3 dagar, blev ändrade planer helt och hållet, men vi åker ändå, jaja.. :)
 
Har börjat lyssna på Justin Bieber igen, har inte gjort det på länge nu, haha, men han har ju släppt massa akustiska versioner av hans låtar, ÅH, så sjukt bra!!
 
 
Favvo'n tror jag ^^
 
 
Nej nu ska jag gå o fixa mellanmål, idag lever jag på mackor typ, åt det som lunch, och nu som mellis, nyttigt..? nae, men jaja, hinner inte fixa nåt bättre just nu ;)
 
Hörs kanske senare -
 
 
// Clara

hej

Idag har mest vatt chill-dag, först var det ju skolan, sen gick Anja o jag till ica en stund, efter det skulle jag ta min hepatit spruta, så vi gick till sjukhuset o mötte upp pappa.
Det gick faktiskt bra, om man jämför med hpv-sprutorna ^^ Har inte ont nu heller :D
 
Just nu är mamma o pappa på föräldramöte för min klass, usch, dom kommer komma hem o veta allt som händer i skolan, o typ tycka min klass är helt konstig, det är den ju dock ;) ne men hoppas inte lärarna berätta precis allt, kan bli lite awkward i så fall ;)
 
Fick hoppa ridningen idag, tar det imon istället, vi slutar tidigt!
 
Annars så... händer inget speciellt tror jag ;)
 
 
Älskar denna låten, lyssnar på den typ minst 1 gång om dagen! ^^
 
// Clara

Eksjö Revyn



Har precis kommit hem från Eksjö revyn nu! Jag tycker den va jättebra, helt klart sevärd :3 Jag kände ju 3 personer som va med, 4 om man räknar min gamla danslärare, så det va ju roligt att se dom ^^
Gick med Kajsa, Maja o Amanda :) synd bara att Clara inte kunde komma /:


Imon vet jag inte vad jag ska göra.. så det blir väl o dansa o träna antar jag. Brukar bli så när jag har tråkigt ;)

Nu ska jag gå o lägga mig, godnatt!

//Anja

fail

hittade detta i tidningen,
Dom borde kanske omformulerat den meningen eller? hahahah
 
// Clara

New in

beställde dom från Hööks
 
Köpte domm till ridningen egnetligen, för mina gamla håller på o gå sönder, men tänkte ha dom till vardags ett tag innan, för det är ju inne med den typen av skor ;)
 
Hoppas dom hinner komma innan Stockholm bara, och att dom passar!
 
// Clara

Stockholm

Hej, jag har ju glömt att lägga upp lite bilder från Stockholm när jag va där förra helgen!
Så här kommer dom :3



Här gick vi i den mysiga stan.



Här va inne på Urban Outfitters, tyckte det va så fint där inne. Den övre bilden är på trappan upp till provrummet! Nedre bilden är på taket, fint eller hur? ^^



Shoppiiiiiing



Väldigt fint var det på kvällen där!



På söndagen gick vi på Peter Pan musikalen på Stadsteatern. Det va jättekul och väldigt coolt med flygningen oså ^^

Jag tog inga kort på det jag köpte, skiter nog i det, orkar inte.. ;)

Ikväll har jag dansat i två timmar inför teatern dracula. I vampyrdansen ska jag vara kåpman, alltså ha en stor svårt kåpa! Den är cool, men väldigt tung! Det tror man inte men det är den. Ganska svår att dansa i.. men det får ju gå ;)

Imon blir det ännu mer dans på förmiddagen och sen ska jag kanske träffa Clara en stund och sen blir det Eksjörevyn på kvällen! :D

//Anja

woppaa

Dagen har varit sjukt seg, skolan sög och ja, har inte gjort speciellt mycket mer, pluggade några minuter till ett prov oså, var nere på intersport med mamma o fick ett par träningsbyxor, äntligen!! haha nu taggar vi gymmet i vår vaa ;)
 
Nästa tisdag har jag tid för att ta Hepatit-A sprutan till Rumänien, Usch och fy, men måste ju göra det, så jag står ut ;)
 
 
Gillar inte Alina SÅÅ mycket, men denna är faktiskt rätt bra :)
 
ne nu ska jag sätta mig vid tvn en stund hade jag tänkt.
 
 
// Clara

Rubrik

Hola!
 
Nyss hemkommen från gymmet, första gången vi var där i år faktiskt, men nu ska det tas upp ordentligt igen, beach 2013 liksom ;)
 
Ne men idag har jag inte gjort alls mycket, delat ut reklam osv. Söndagen blir det oftast inte mycket gjort på, söndagsångest you know? ^^
 
Ne men nu taggar jag inför andra avsnittet av ponnyakuten, missade förra så fick kolla svtplay, men nu får jag verkligen inte missa det haha ;)
Btw såg jag nyss att William Spetz har gjort ett nytt humorprogram, som börjar den 27/1, wohoo!
Det fanns en trailer också..
 
 
Den verkar faktiskt väldigt bra, bättre än williams lista tror jag? ^^
Aja det återstår att se.
 
 
// Clara

Filmtimee

Efter en dan på stan är vi trötta och frusna, så nu kryper upp i soffan och ser en film :3 vi har inte bestämt vilken än, alltid lika jobbigt..



Imon kommer lite bilder från dagen och det jag köpte :]

//Anja

mys

sitter o kollar på americas funniest homevideos och äter frukt o choklad, MUMS!



tål inte Ananas, men skiter i det, kommer snart börja klia/svida i munnen haha ;c

// Clara

Gammalt

Igår hittade jag en låda med MASSA kort, brev osv från hela mitt liv, ända från det att jag föddes till nåt år sen kanske, hittade sjukt mycket saker, massa minnen, bilder från när jag var liten, med mina kompisar då, från dagis, gulliga brev från min norrlänning, Julia, Som vi skrev när vi precis hade träffats, enda sättet att hålla kontakten då var ju att skriva brev, kommer ihåg än idag alla gånger jag satt o skrev brev till henne, sjukt att man kommer ihåg sånt fortfarande!
 
Dessutom massa grattiskort från människor man innte har nån kontakt med alls nu, som gick i ens klass ett tag osv, jag saknar verkligen den tiden, kanske för att jag mest var med killar då? Inte massa tjafs, kan ju säga att dom flesta av mina bästa kompisar var killar, haha, låter sjukt nu när jag sitter o tänker på det, är nästan aldrig med killar nu för tiden, jag har mina tjejkompisar och jag är nöjd med det.. men man kan ändå inte låta bli att sakna det lite ;)
 
Dessutom, en liten bonus, när jag öppnade ett kort från farmor o farfar som dom gav mig när jag fyllde 5, så trillade det utt 200:- därifrån, fatta den chocken?! haha, blev superglad, och lite sjukt att det snart var 10 år sedan jag fick det, och att jag hittar det nu lixom? Fast jag klagar verkligen inte, jag är i behov av pengar nu när jag ska till sthlm o allt, så.. haha ;)
 
Kul att till och med mina bästavänner då stavade mig med K istället för C, men jaja, inte lätt när det är svårt ;)
 
 
Det jag egentligen ville hitta var kortet jag fick när jag fyllde 7, där det stod att jag skulle få en liten kaninbebis,
Kommer fortfarande ihåg att vi skulle hämta henne klockan 1 utanför vetlanda, samma dag jag fyllde år, Hon bodde med sin mamma, syster och småsyskon i en box i ett stall, det var SJUKT sött att se, mamman låg och diade sina nya ungar, och kaninen vi skull hämta o hennes syster (Freja och Felicia), sprang runt och var nyfikna på allt o inget typ, Jag skulle få bestämma vilken av dom "stora" kaninungarna jag ville ha, en var lite större, och den andra var lite mindre, och den mindre hade dessutom ingen päls i nacken haha,så jag valde den lite större som hade päls i nacken, efter att ha stått o velat en stund, gosat lite med båda.
 
Sen så sa hon som sålde att vi kunde få köpa den andra ungen också, fast lite billigare, till Ida, och ja, det gick inte o motstå, så vi köpte båda, Så den ena var min systers, och den andra min, och jag är sjukt glad över att vi köpte båda, annars hade jag inte haft nån kanin nu :c
 
Freja var min från början, och Felicia Idas, men när ida blev lite äldre så tröttnade hon, så jag fick ta över Felicia också, och ja, sen efter några år så dog ju Freja, och nu är ju bara Felicia kvar, och Kitty förståss ;)
 
Nog pratat om det, jag hittade tyvärr inte det kortet, hade jag gjort det så tror jag ärligt talat att jag hade ramat in kortet och hängt upp på väggen, för den dagen har betytt så sjukt mycket för mig, massa minnen tillsammans med kaninerna.
 
Hittade en gammal bild på Maja och Freja också, dööör var gulliga...båda två. ♥
 
 
Allt detta var typ onödigt för er o veta? haha, jaja, skit samma ;)

// Clara

dålig uppdatering

Har vatt väldigt dålig uppdatering senaste veckan här nu, varför vet jag egentligen inte, skolan har ju kommit igång "på riktigt" nu, men jaja^^
Har hänt rätt mycket denna veckan nu haha,
 
Ridningen i tisdags gick SUPERBRA, hade Skorpio, och ja, hela lektionen gick verkligen jättebra, han busade till det lite i galoppen o börja bocka haha, men det var ingen fara, däremot, när vi skrittade av, på långa tyglar och vi hade inte fötterna i stigbyglarna, så blev Skorpan jätterädd för något där ute, så han flög upp i luften, sparka bakut o typ skena iväg, DÅÅ flög jag som en vante haha, hade inte så stora chanser att sitta kvar i det läget ;)
Ne men, jag dunsa i backen, men kände inte så mycket, var fortfarande väldigt chockad haha, kan ju säga att jag inte var alls beredd på det, men det är ju det som är kul med sporten, right? ;)
 
Aja, jag satte direkt upp igen, och skrittade några varv för att lugna både han och mig, och allt gick bra, hade inte så ont, utan det kom först när jag kommit hem, dagen efter hade jag ont i hela kroppen, benen, armarna, ryggen, svanskotan osv, men det har börjat gå över nu, tur det! Så det var inget allvarligt så, och han är fortfarande en av favvohästarna, haha,
 
 
finis ♥
 

 
Anja och jag har tjatat lite på våra päron att vi vill till stockholm och gå på ett "party"/konsert, med Norlie & KKV, Alex Saidac, DJ's, makeup artister o massa sån.
Iaf, jag har fått massa NEJ av mina päron och dom typ, vägrade låta oss åka själva till Sthlm, men vi gav oss inte, haha, och sen helt plötsligt lite senare på tisdag-kvällen så hade Anjas pappa och min pappa pratat ihop sig, och dom låter oss åka :D
Anja o jag satt o typ grät av glädje då, det går inte o fatta hur glada vi var, helt sjukt!!
 
Men ja, Samma kväll beställde vi tågbiljetter och biljetter till partysaken, WOHO!!
Vi längtar ihjäl oss typ, haha, men det kommer gå fort, är väl typ 2 veckor kvar eller nåt? ;)
 
 

 
Sen är det väl inget speciellt som hänt mer tror jag? haha dåligt minne ;)
 
 
Eftersom Anja är o shoppar i Sthlm så kände jag att jag också ville ut o köpa nåt, så jag och Ida drog till stan, och jag fick med mig ett linne från Vero Moda hem :)
 
Såhär såg det ut framifrån
 
Bakifrån
 
Vet inte riktigt om jag är nöjd, det var inget "wow" haha, mer "det var okey", ganska onödigt köp, inget jag behövde lixom, men alltid kul med nya saker, jag kan ju inte vara den enda som tycker så eller? ;)
Jag lär ju märka om det mest ligger i garderoben eller om jag faktiskt använder det ? ^^
 
Linnet fanns även utan glittret är fram, bara helt svart där, och även med guldglitter.
Kostade 180:- fast med 50% rea, så rätt billigt ;)
 

Om en liten stund ska jag gå o fixa mitt och Idas lördags"godis", vi har vatt o köpt banan, jordgubbar (!!!!) , ananas och choklad, så vi kör lite doppade frukter idag, vi var väldigt sugna på det båda två, och det var sjukt länge sen vi åt det ^^
Dessutom, jordgubbar , kan vara godaste frukten/bäret som finns, och det var ju typ ett halvår sen man åt det nu, dock får vi väl se om dom ens är goda, inte säkert, men dom luktade gott iaf ;)
 
 
// Clara
 

!!

 
 
 Bästa bandet just nu, låtarna äger lätt de bästa jag vet för tillfället!!
 
// Clara

Stockhoooolm

Nu är mamma och jag framme i Stockholm! Vi ska ha lite mammadotterhelg så pappa o syrran är inte med ^^
Imorgon blir det stan med shopping och käka på nån mysig restaurang. Förmodligen thai som alltid ;)
På söndag ska vi och dom vi bor hos nu då, mammas kompis och hennes dotter som är typ 3 år äldre än mig, gå på stadsteaterns Peter Pan musikal! Ska bli jätteroligt. Speciellt att jämföra den lite med den tolkningen av musikalen som min teaterförening gjorde. Undrar vilken som blir bäst? ;)

Efter en lång strulig resa med SJ så är vi ganska trötta, så vi går o lägger oss nu. Kommer kanske lite bilder imon :)

Godnatt!

//Anja

majja

Hej! Maja här! ha det bra! :)
//Maja

Myskväll hos Majaaa



// Anja

Lördaag

Holaaa
 
Kom nyss in, jag och Ida har varit ute och fotat, var sviiiinkallt, men vi stod ut en stund iaf, blev några bra bilder, som jag tänkte slänga upp här^^
 
Ikväll ska jag och Anja till Maja och ha myskväll, vet inte om Amanda skulle dit också? Iaf, ska bli mysmys :3
 
Snart kommer även Branäs och nyårs bilder, haha, bättre sent än aldrig ;)
 
 
 
där var lite bilder, blev inte så nöjd med nån av dom nu när jag kollade igenom dom på datan :(
jaja,skit samma ;)
 
 
 
 
Hittade även en video på kissies blogg, haha, men det stämmer ju verkligen, och man känner igen sig ibland :0 haha
 
// Clara

hoome

Hej!
 
 
Nu är jag hemma (äntligen), efter 7 timmars bilresa haha ;)
 
Har MASSA bilder att lägga upp, men det tar jag imon eller i helgen.
 
Vi har haft det jättemysigt och det har verkligen varit jätteroligt, synd bara att det gick så fort, skola imon..
 
Mina kompisar började ju i tisdags så har tagit ledigt några dagar, vilket INTE var bra för min del, verkar som det hänt en hel del, fått en ny handledare och ett nytt schema (igen), bland annat, schemat verkar superbra, handledaren vet jag ärligt talat inte, hon har egentligen gått i pension oså, och har bara haft henne en lektion, jag tycker hon är lite läskig faktiskt, men får väl se, kommer nog ändra uppfattning om henne ett antal gånger ;)
 
Iaf, igårkväll, kollade Ida, Moa, Maja och jag på filmen "the last song", - är nog en av dom bästa filmerna jag har kollat på, men den var sjukt sorglig, vi lipade allihopa haha, usch! Men, det är ett måste att se den iaf en gång i livet, för den är verkligen jättebra! Jag och Anja tänkte kolla på den nån gång, den är nog minst lika bra andra gången skulle jag tro ;)
 
 
Där är trailern, jag typ rös när jag såg denna nyss, haha, men iaf, ni måste se denna!!
 
Btw så är Miley Cyrus, som kallas Ronnie i filmen, spelar huvudrollen tillsammans med Liam Hemsworth-Will, dom är asfina tillsammans :3 Ronnies lillebror är SJUUKT söt också, är jätteduktig skådespelare också!
 
Nu måste jag gå o fixa lite inför imon, känner mig inte alls taggad för skola, söndagsånges x1000 nu typ, fy.
 
 

 
Tänkte lägga upp lite bilder från branäs som jag la upp på instagram.
 
 
Vi satt o kollade i gästboken som fanns i stugan, då såg vi denna, haha, verkar ju inte som det var en så bra resa, gruppslagsmål med svärföräldrarna :/ haha, men det var lite kul o läsa det faktiskt :$
 
 
 
En eftermiddag var himlen sjukt fin.
 
 
 
Vet att bilden är värdelös, men iaf, Moa och jag bastade , sedan sprang vi ut i snön, haha!
 
 
En sammanfattning av dag 1 i bilder.
 
 
 
Ha det bra.
 
 
// Clara
 

Liten nageldesign

Nu kommer en liten nageldesign här!
Väldigt enkel men snygg :)
 
 
Färgerna bestämmer du ju själv,  jag valde orange blå och vit. :)
 
Jag har inte fotat steg för steg denna gången, men jag tror inte det behövs.
 
 
Börja med att göra fransk manikyr på alla fingrar!
 
 
Sedan gör du prickar med så stort mellanrum att det får plats vita streck emellan. :)
 
 
Ta en tandpetare, liten pensel eller nagelpenna och gör små streck.
 
Klart! :3
 
// Anja ♥

Köp mig denna

Nu... ska ni få se den finaste bilen, som någonsin skådats! Den är hur fin som helst. OCH rosa. Här kommer den....



Hur söt är den inte??
En rosa mini cooper.. jag dör. Ge mig den! snälla!

Har redan sagt till päronen och morfar att att jag önskar mig den, bara den, i 18 års present! Eller gärna lite tidigare så att jag kan övningsköra i den ;3 eller det kanske inte är så smart.. nä jag vet inte ^^

Precis nyss så skrev jag ett jättelångt inlägg om allt och ingenting här på bloggen med mobilen. Och då råkade jag klicka på bakåtknappen så allting försvann! Fick damp där ett tag.. och bestämde mig för att inte skriva om det :) jag kommer inte ihåg vad jag skrev om och det är nog roligast för er som läser ifall ni slipper det inlägget ;)

Men nu ska jag avsluta detta här innan samma sak händer igen!

Hejdåååå :3

//Anja

on our wayyy

sitter i bilen Påväg till Branäs nu, sjukt taggat på o åka lite slalom nu, och dessutom slippa skolan ;)



alltid lika tråkigt att säga hejdå till bebisarna haha :c





dom nya jeansen och en av dom nya topparna :3

// Clara

Jkpg

Anja o jag var ju i Jkpg igår, det gick superbra och var jätteroligt!
 
Började med att vi satte oss på bussen till Nässjö, chaffisen (chaufören) pratade aslågt och mumlade typ så vi hörde inte vad han sa, senare insåg vi att han nog sa att tåglinjen nässjö-jkpg var inställd, men jaja, vi kom till Nässjö, där det stod att tåget vidare till jkpg var inställt, men det skulle komma en buss istället, som dm hade satt in, så vi som skulle ta tåget till jkpg fick istället åka buss dit, gratis dock (y) ;)
 
Sen när vi kom dit gick vi direkt till subway och åt lite, gott!
Sen shoppade vi hela dagen, fram till vi blev hungriga o satte oss på donken med var sin cheeseburgare, haha, flöööt. Sen shoppade vi vidare lite till..
 
Sedan var det dags att åka hem, vi var trötta och jag iaf hade sjukt ont i mina ben, haha, gått för mycket ;)
 
 
Fick iaf med mig rätt mycket hem, inte bra, men jaja, får ju passa på när man väl shoppar lixom ;)
tänkte att jag inte lägger upp bilder oså på allt, men kan ju iaf säga vad jag köpte.
-En mörkblå stickad, rätt tunn tröja.
-En vit spets-peplum topp.
-En pastellgrön peplumtopp med ett hjärta på ryggen, svårt o förklara typ, men det var som ett hål, format som ett hjärta ;)
-underkläder.
-ett par jeans, svarta med typ svagt ormskinns mönster.
-foundation, Maybelline Fit Me.
-foundationborste.
-pincett.
-Gooodis
 
tror det var det^^ Sjukt nöjd faktiskt, några onödiga köp men whatever, det lär ju användas i vilket fall ;)
 
 
Dagen i bilder kan man väl säga, haha, bilden på mig o Anja är från när vi var inne på monki, vi valde varsin ful-outfit, herregud vad fula vi var, haha, blanda fula saker hejvillt ;)
 

 
Idag har jag inte gjort NÅT, helt seriöst, vaknade tidigt, låg i sängen halva dagen, gick upp, gick direkt till soffan, la mig o läste Fatta eld, sen har jag typ legat där haha, dumt av mig o slösa bort en hel lovdag på att bara ligga i soffan, men jaja, har ju några extra lovdagar när vi ska till Branäs (y)
 
 
hahaha komiskt att jag hittade denna just när det är så för mig, bara ena som funkar, det är sjukt jobbigt när det bara kommer ljud från en ;o
 
 
 
händer dock hela tiden..
 
 
hahaha!
 
 
 
ååhh, älskar låten!! (själva låten börjar typ 0:25/0:30 eller nåt)
 
Nu ska jag snart äta glass o kolla gladiatorerna, hörs!
 
 
// Clara
 

ishallen



Moa, jag, mamma o Maja va i ishallen innan, isprinsessorna här ja ;)

// Clara

2013

Känns askonstigt att det är 2013 nu, kommer skriva fel årtal jättelänge nu inna jag lär mig haha :)!
 
Aja, hade en väldigt mysig kväll igår, försökte även fota lite dyrverkerier, kommer lite bilder nångång, orkar inte med det idag, är astrött.. :(
 
I vilket fall, imon ska Moa (tror jag) och jag åka lite skridskor i ishallen, som dom isprinsessor vi är, fast nja, haha, jag suger, men jaja, det blir nog kul iaf! Efter det antar jag vi drar hem till antingen mig eller Moa :)
 
Sen på torsdag ska Anja o jag våga oss på en buss till Jkpg, haha, får se om vi kommer fram ;) Nejdå det går nog bra, blir iaf shopping hela dagen antar jag? MYYS.
 
Sjukt att snart lovet tar slut, eller inte för mig, ska ju till Branäs några dagar, men iaf, känns inte alls bra, inte taggad inför denna terminen alls :( Aja mycket lov och roliga grejjer, Rumänien, Gbg horseshow osv, våren brukar gå fortare än hösten i vilket fall såå ;)
 
Btw är jag asrädd inför Rumänien, haha, vi ska först flyga till Ungern tror jag det var?, randomland123, ne men, sen ska vi åka minibuss över till Rumänien och till Transylvanien,och i Transylvanien bor ju dracula (:oooo) haha, nejdå, det blir nog super!
 
Detta inlägget handlade typ om allt o inget, inte okej, men så får det va, har ändå inget intressant o skriva.. :/ ^^
 
Nu ska jag antingen sätta mig o spela Wordfeud, laddade ner det igår igen, saknade det lite xd ne men, man blir så fast :0 annars tänkte jag läsa lite i Fatta eld, helt klart bästa boken!
 

 
Såhär såg jag ut igåår, #duckface på första bilden, men bjuder på den :)
 
// Clara