Rumänien del 3

Insåg att jag nog hinner lägga upp lite fler bilder nu ikväll, i en del 3, så här kommer bara bilder, inte så mycket text :)
 
BILDERNA ÄR INTE FOTADE AV MIG, utan av andra i konfagruppen :3
 
(snygging vid trummorna yesyes)
 
Skittles ♥
 
 
 
haha mitt face..
 
Oså en sista bild, på hela gänget! Haha vissa (jag bland annat) var inte riktigt beredda ;)
 
Guud vad jag saknar detta.. vill tillbaka! Finns såååå mycket mer saker att berätta, har nog inte berättat hälften av allt som hände, men vissa av bilderna visar att vi vatt rätt galna haha,
 
Nån gång, hoppas jag, ska jag tillbaka och hjälpa till, inte bo där, men ändå, å nåt sätt, vill ändå göra nåt, man blir så påverkad av en sånhär resa, till det bättre, såklart, har fått en upplevelse för livet!
haha Deep Deep ;)
 
Nejmen alla människor där nere var så goa och glada, trots dom fått vara med om mycket skit i sin uppväxt, det är så roligt att se :)
 
Tycker att alla borde få va med om en resa till nåt fattigt land nån gång i sitt liv, för det gör så man börjar tänka efter lite, inte klaga hela tiden, folk har det värre liksom :)
 
Juste, skrev ju att svt var där o filmade tror jag? Iaf, håll koll efter en dokumentär om Rumänien, kan bli intressant o kolla på! :)

// Clara

Hem från jkpg

Just nu sitter syrran o jag på tåget hem från Jkpg där vi spenderat hela lördagen i jakt på skolavslutningsklänning och skor! Men som alltid så hittar jag en massa annat med ingen klänning.. Så ah, vet inte om detta va en lyckad dag eller inte. Men det var väldigt mysigt iallafall! Disa fick några damp ryck på mig eftersom jag är en långsamprovare i klädaffärer och hon tvingas vänta, men största delen av tiden hade vi det jättekul ^^

Vi käkade på donken två gånger, haha, tjockigt o gott :3

När jag kommer hem ska jag prova igenom alla kläder jag köpte och se vad som va bra köp och vad som jag egentligen inte skulle ha köpt :D

Hoppas ni har en skön helg!
//Anja



Rumänien del 2

Här kommer del 2..
 
Lördag
 
På morgonen blev jag och några till tillfrågade om vi ville åka in till Marghita och baka till kvällen, då vi skulle ha lite grillparty i huset/på gården där vi bodde, så.. vi åkte in och började baka, 20 satser kladdkaksmuffins, tog faktiskt inte så lång tid som man kan tro, vi var effektiva haha ;)
Sedan hade vi en stund över så vi sprang ner på stan o köpte glass oså, köpte en asgod vattenmelons-glass, kostade 3 svenska kronor, helt sjukt ju??
 
Iaf, sen åkte vi hem till lägergården och åt lite, sen kom alla barn/ungdomar nästan direkt, började med att vara vara tillsammans där, spela fotboll, volleyboll, badminton osv, leka.
Sedan fick alla muffins och saft, även svenska Ahlgrens bilar, det var uppskattat kan jag säga ;)
 
Sen fortsatte vi lite med att leka små grodorna och lite sånt med dom, haha, det är ju också "typiskt svenskt", dom tyckte säkert vi var helknäppa, men vi bjöd på det ;)
Sedan körde dom som ville brännboll.
 
Efter det grillades det korv, och vi fortsattte att umgås :)
 
Vissa av killarna där var smått läskiga, både Becka och jag fick var sin beundrare haha, det var en som pratade med sin tjejkompis, som sedan kom fram till mig och sa "-he likes you, he likes your Eyes. Whats your name?"
 
haha jag bah.. öh okey..Clara
 
Sedan frågade hon även om jag hade fb, åt honom, jag var elak o svarade nej :$
 
Iaf, det var en liten söt kille där också, som vi träffat en stund före detta, samma dag, och han frågade mig "Do YOU like HIM? o då svarade jag ju att, nej det gör jag inte, vet ni vad lillkillen gjorde då? Han gick fram till han killen som gillade mig och sa att jag inte gillade honom, HAHA, fatta vad jag skämdes ihjäl då!
 
Så kommer lillkillen fram till mig igen o säger "don´t cry, I just wanted to help you", dååå smälte jag kan jag säga, hur gulligt var inte det då? haha han var såå söt :')
 
Tillbaka till..det andra nu haha, nejmen dom stannade till kvällen, när dom åkt hem fick vi städa upp lite, sen bara chillkväll våran konfagrupp tillsammans, åt godis, drack läsk osv. Alla vi svenskar kom varandra jättenära, så härligt!
 
Där blev det mycket text ja.. haha, nu lite bilder från kvällen/dagen -
 
Jesper, Erik och lillkillen, som jag tror hette Christy eller nåt ? Dom lekte datten en stund på gården haha, så söta när dom jagade varandra!
 
HAHAH, detta hittar man när man råkat lägga kameran synlig, och sedan killarna vatt inne i ens rum..? Peddoface eller vad?
 

 
Söndag
 
Började med att gå på gudstjänst, efter det var det knytkalas med rumänsk mat på bakgården, kan väl knappast säga det var gott, men.. vi åt baguetter istället haha ;)
 
Efter knytkalaset åkte vi till ett så kallat utslussningshem, där folk som är mellan 18 och 27 bor, innan dom hittar egen lägenhet.
Var två killar som berättade sin egen historia om deras liv ända sen dom föddes, tills nu då, HELT sjukt, man blir såå berörd, man kan inte förstå, men samtidigt tänker man att, "tänk om det vatt en själv?", man blir så sjukt tacksam att man bor i Sverige i en familj där man blir behandlad som man ska, att man har föräldrar, vilket är nästan en självklarhet för oss?
 
En av killarna berättade att hans mamma lämnat bort honom strax efter förlossningen, han fick då komma till ett barnhem där han blev misshandlad, i stort sett hela hans uppväxt, ska inte gå in på hur han blev misshandlad, men han berättade sjuka saker..
 
Sedan när han var 18 år träffade han sin mamma för första gången, då ville hon KÖPA tillbaka honom för ungeför 100 svenska kronor, bland det sjukaste jag hört, fyfyfyfy.
 
Nu mår han bra och är världens goaste kille, fick världens bamsekram av honom när vi skulle åka :')
 
 
När vi åkt därifrån åkte vi till en pizzeria och åt, gott! Hittade även gratis Wi-fi inne på en toalett där haha, fatta glad ;)
 
Bilder -
 
 
Hinner inte ladda upp fler bilder nu, utan kommer fler nån annan gång, men har iaf berättat allt vi gjorde nu, för på måndagen var det bara hemresa :)
 
har massa bilder som finns i våran rumänien-grupp på fb, haha, snor lite bilder därifrån också liksom, för jag tog inte så jättemycket bilder :)
Aja dom bilderna kommer nån gång nästa vecka, är inte hemma på hela morgondagen, är ju i Gbg, feeettt taggad kan man säga!
 
// Clara

Rumänen del 1

Så, nu tänkte jag skriva lite om Rumänien oså, lite bilder också, tror jag kör iaf 2 inlägg om det så blir dom inte så grymt långa, blir så jobbigt och läsa då haha :)
 
 
 
Flygplansbild, standard haha!
 
Iaf, vi flög från Skavsta mitt på dagen på onsdagen, kom till Ungern 2 timmar senare ungefär, efter det åkte vi i två minibussar över gränsen till Rumänien. Mellan Ungern och Rumänien var det typ som en tull, man var tvungen att visa pass och allt sånt för o komma in i landet.
Eftersom det var ganska sent då så var det mörkt ute, så dom tvingade alla att hoppa ur bussarna och ställa oss på en lång rad, och så granskade dom allas pass för o se om allt stämde överens med vi som var där då, usch, kändes verkligen som värsta avrättningen eller nåt, 2 poliser står framför en med batong och pistol och kollade på en typ, haha!
 
Ne men det gick bra tillslut, och vi kunde åka vidare, kom till lägergården sent på kvällen, kan säga vi var trötta då haha.
 
Jättefin solnedgång i Ungern
 

 
På torsdagen när vi hade ätit frukost och så, så åkte vi in till staden där själva organisationen ligger, Marghita heter den. Där fick vi lite information om organisationen dom har i Rumänien. Efter det fick vi lunch där!
När vi ätit så skulle vi åka till ett hem för förståndshandikappade vuxna, det var väldigt.. speciellt. När vi kom dit så skulle vi hälsa på alla, och såklart dom var jättegulliga, men det var lite läskigt för vissa blev lite smått närgångna, haha, nejmen det är en upplevelse, helt klart!
 
När vi vatt där en stund med dom, umgåtts, sjungit och pratat lite om oss själva, så åkte vi hem till lägergården där vi bodde, igen. Resten av kvällen bara chillade vi, det behövdes!
 
lite bilder från torsdagen ↓
 
 
 
 
 
 Fick inte ta några bilder på hemmet vi var hos, så ja, därför det inte är några bilder därifrån :)
 

 Fredag
 
På förmiddagen gick vi in till en marknad i staden Marghita, var inte så mycket o ha där, det enda jag köpte var en ananas och en läsk, haha, Bettan o jag blev sugna på ananas så vi delade på en ;)
 
Efter det gick vi en stund på stan, det var faktiskt en större stad än jag trodde, men iaf, vi hittade en liten affär där dom sålde typ som kringlor med fyllning i olika smaker, jag valde choklad, ASGOTT! billigt också, mat/dricka/godis osv var verkligen superbilligt, jag tror en sån kringla kostade 4 svenska kronor!!
 
Sedan åkte vi och åt på organisationen, en stund senare gick vi ner på stan igen, och ja, lite utanför själva innerstaden låg ett litet hotell (?) där dom hade pooler oså, så vi betalade så fick vi ett litet band, o sen var de bara att bada haha, såå skönt, vattnet var dock varmt, så det var inte så svalkande ;) Var ganska skabb där dock, smutsigt kakel i poolerna, men själva vattnet var rent iaf, det viktigaste ^^
 
Hade inga bilder från det, så fick bli på en blomma, var verkligen skitfina träd där, dom blommade!
 
På eftermiddagen/kvällen så skulle vi gå på "klubben", dom kallade det de haha, det var som.. en kvällsaktivitet, först var det som en liten samling, som vi hade mycket hand om den kvällen, vi sjöng, spelade upp ett drama, pratade lite oså.
Efter samlingen fick man gå runt o mingla lite haha, nejmen typ, vi spelade fotboll, dom var heelt galna haha, fälldes, sparkades o massa, usch. Men dom var grymma måste jag säga ;)
fanns även datorer med internet där, så dom hade tillgång till online-spel, facebook och sånt :)
 
Klockan blev rätt mycket innan vi skulle hem, men det var iaf en väldigt mysig kväll.
 
Skitbilder haha, men aja :)
 
 
Kör del 2 om en stund!
 
// Clara
 

FREDAG KÄRA VÄNNER

Äntligen fredag, veckan gick skitfort oså men alltid skönt med helg ju?
 
Rumänienbilder o text kommer imon om jag hinner, vet inte riktigt vad jag får lägga ut oså, har ju inte tillstånd från nån av dom jag har bilder på, så känns lite elakt o lägga ut när dom inte vet? Aja får se hur det blir, kommer en hel del bilder i vilket fall ;)
 
På söndag tidigt på morgonen åker jag till Göteborg, blir horseshow på förmiddagen, internationell speedfinal på 1.45 m (?), hund agility och ponnystafett, sen efter vill jag nog gå lite i montrarna där också, se om jag hittar nåt snyggt, skulle vilja ha ett par starrider-ridbyxor, suupersnygga! Annars se om jag träffar några kändisar hihi, typ alla hästmänniskor är ju där så nån ska man väl kunna hitta haha? :)
 
Efter horseshow blir det stan en stund, shoppa lite, måste hitta klänning till konfirmationen och klänning till skolavslutningen, även några skor till de?
 
sen har jag lite annat jag vill ha också, typ boyfriend-jeans, vita jeans, shorts o lite sånt, får se om jag hittar nåt haha, aja :)
 
 
En låt som inte har ett piss med min text o göra men som ändå får va här :3
 
// Clara

Prickig nageldesign

 Hej! Länge sedan vi la upp någon nageldesign nu så jag tänka bara slänga upp en liten enkel som jag gjorde nu ikväll. Blev inte så jättenöjd, skulle valt andra färger känner jag.. men den är ändå ganska söt. :)
 
Såhär kommer den se ut när du är färdig med designen! 
 
Här kommer beskrivningen i bilder:
 
Måla naglarna i vilken färg du känner för!
 
Sedan använder man en smal pensel och drar en linje ungefär snett över nageln, och sen fyller man i tippen. 
 
Sen använder man smal pensel igen med en färg man tycker om! Och drar en linje längst med kanten av i detta fallet det vita. 
 
Sedan använde jag vitt nagelglitter, fungerar lika bra med vanligt pysselglitter, och applicerade över det vita med hjälp av vanligt basecoat/topcoat och en tops.
 
Och till sist så gjorde jag små vita prickar över naglarna! Klart! :) 
 
Den är hyfsat enkel, gäller bara att man är stadig på handen, ett tips är att hålla andan när man drar strecken med den smala penseln. Då skakar man inte lika mycket. 
 
Ska försöka att snart göra en design igen! 
 
//Anja ❤
 

ATR

Förlåt för dålig uppdatering! Men jag har rätt mycket med skolan och allt nu, så det blir inte tid för så mycket bloggande just nu... :/

I helgen var jag iallafall på ATR festival med teatern! Det var en helt underbar helg, hur mysigt som helst. Vi spelade då våran uppsättning Dracula i fredags kväll klockan 10 till 12 ungefär, så ganska rejält trött var man efter det. Blev inte mycket sömn den natten, tror att vi sov ca. 4 timmar.. Gissa va flummiga vi var dagen efter sen.. Haha..
Festivalen går iallafall ut på att man spelar sin egen teater och sen kollar man på andra gruppers föreställningar. Så får man se lite vad andra gör och så, väldigt lärorikt var det! Låter vuxet haha.. Men ah, det var det ;)

Har varit zombie nu dom här dagarna i skolan.. Men veckorna bara flyger förbi nu.. Snart är det sommarlov! Och det betyder språkresa! USA!! :D nedräknande har börjat nu.. Tror det är typ någonting på 60 dagar kvar tills jag åker, den 27 juni.. Iiiiiii va jag är nervös och taggad och orolig och lycklig, ah.. Det går i omgångar vad jag känner.. Haha

Detta är första gången jag bloggar från min nya telefon, så jag vet inte hur detta kommer att bli, det är meningen att en bild på teatergruppen skulle komma med, får väl se om det blir så! ^^

Vi hörs!
//Anja ❤


Underbart

Kom hem från Rumänien i natt, eller ja, natten till idag, har vatt en av de sjukaste sakerna jag vart med om, helt seriöst, kommer aldrig få uppleva nåt liknande!
 
Haft 30 grader o strålande sol varje dag, inte helt fel liksom, träffat massa människor, badat, gått på marknad, vatt på grodjakt haha, och mycket mycket mer!
 
Något jag aldrig glömmer, man blir såå påverkad av allt, fattigdom, hur folk lever och hur dom blivit behandlade under sina liv, man blir helt krossad typ, vi fått uppleva sånt man annars bara ser på TV, o man kan liksom inte tänka sig hur det egentligen är, så sjukt är det!
 
SVT vart där o filmat till en dokumentär också, så lär väl va med på TV en del nu haha, men tycker det är sjukt grymt att dom verkligen tar upp sånt här, för fler folk borde hjälpa till.
 
Orkar inte skriva mer nu, är så fruktansvärt trött, knappt nån sömn dom senaste dagarna o gick upp tidigt för skolan idag, så måste snart gå o lägga mig, om jag ska orka resten av veckan hah.
 
har massa bilder, men tar allt sånt o berättar mer när jag har samlat mig lite o hunnit smälta allt, det blev mycket på en och samma gång :)
 
Men iaf, allt gick bra och jag är sjukt lycklig att jag fått va med om detta.
 
 
En låt som spelades en del under resan, hah :)
 
// Clara

Hallå!

Längesen jag bloggade nu, har inte haft nåt o skriva om, så tyckte det var bättre o bara låta det va då istället.
 
iaf, dagen vatt rätt chill, dock 2 prov i skolan, men gick nog okej, så! Sen efter det var det ridning, Hade Astro, som jag förövrigt haft dom senaste 3 lektionerna, haha! Nejmen det gick helt okej idag, gick bättre förra veckan, menmen, det kan ju inte alltid gå bra :)
 
 
Egentligen borde jag packa istället för att sitta här och blogga, för jag åker ju till RUMÄNIEN IMORGON!!!
Ska faktiskt bli riktigt roligt, men börjar bli smått nervös nu haha! nejmen det går nog bra.
I vilket  fall, kommer inte bli någon bloggning för min del förrän tidigast på tisdag, men Anja får väl sköta det ;)
 
Kollade dessutom vädret nyss
 
såg betydligt varmare ut när jag kollade mobilen innan ? Jag hoppas att det på mobilen stämmer ;)
Men aja, blir väl inte varmare än här i Sverige verkar det, här är det ju ändå varmt nu ju..
 
nehepp, vi hörs, ska försöka ta lite bilder också!
 
 
// Clara
 

Muppets

 
Häromdan så laddade jag ner nån app som typ förvrängde ansiktet eller vad man säger, vi satt i Nyfiket och tog en massa söta bilder, så några kommer här! 😃
 
Clara 😊
Kajsa 😊
 
Jag 😊
 
Clara och jag 😊
 
Clara 😊
 
Jag 😊
 
Kajsa 😊
 
 
 
Maja 😊
 
Jag.. Hahah 😊
 
Kajsa 😊
 
Clara 😊
 
Jag 😊
 
Maja 😊
 
Clara 😊
Maja, hihi 😊
 
//Anja ❤
 

Lite London bilder

 
Heej, förlåt att jag inte gjorde fler inlägg när jag var i London men det blev liksom inte att man hann med det där på kvällarna.. 
Tänkte lägga upp lite bilder från resan nu iallafall! :) 
 
Dom kända röda telefonkioskarna 😊
 
Donken även där ;)
 
Red bus yä
 
Lunch på nån liten mysig pub! Tyvärr var inte maten lika mysig... 😕
 
Picadilly Circus 😊
 
nån kille som gillade England :) och min Accessorize kasse tydligen... 
 
Fint du posar Shrek ^^
 
Big Ben och någon konstig byggnad som hängde ihop med den :)
 
Madame Tussauds byggnaden! 😀
 
Vet inte om ni pallar se massa kändisar men jag lägger upp dom ändå, ni får väl skrolla ner nu ett tag annars ^^
 
Edward och Jacob!!! ❤
 
Shrek igen! Jag gillar shrek xd 😊 han är väl en kändis? Eller?
 
Ingen aning om vem människan är men det va coolt! Ser så himla verkligt ut...
 
Disa o Usain Bolt :)
 
Jag och Justin Timberlake :3
 
Me and the King of pop, MJ 😄
snygga gympadojjor jag vet, men man va ju tvungen att ha sköna fula skor när man gick så mycket.. :p
 
Rihanna :)
 
Amy Winehouse! Dat nails 😝
 
Jag o Robbie Williams :)
 
Lady GaGa 😊
 
Nu orkar jag inte med fler kändisar..
 
Åååååhhh asså ni förstår inte hur gott detta vaaaaa! Seriöst det godaste jag någonsin i hela mitt 15 år och 4 månader långa liv!! 
 
Detta va alltså ett spett, men varannan marsmallow varannan jordgubbe.. Och sen doppad i godaste chokladen ever från en chokladfontän! Åhhh.. Jag vill ha ett till.. NU! Om ni någon gång går på Madame Tussauds i London så MÅSTE NI KÖPA ETT SÅNT HÄR SPETT!! ❤ 
 
nu kör vi vidare med London!
 
Aaaahhhh Mini Cooper!! Min absoluta drömbil, en sån här ska jag ha! ❤
 
Starbucks hot chokolat ❤
 
Köpte en ryggsäck! :3
 
En till Big Ben bild!
 
Dr martens store! Det va faktiskt en besvikelse.. Inte alls så mycket skor som vi hade väntat oss :/
 
 
Fin parkering! 😆
 
Svampbob! :D
 
The Lion King musikalen, som var helt fantastisk! ❤
 
Det va det, blev nog väldigt många bilder.. Haha :) 
 
//Anja 

:)

Kommit hem från stallet, gick verkligen SUPERBRA för Maja idag!
Hon hade ju Doris som jag skrev i förra inlägget, blev ingen hoppning idag dock.
Maja galopperade för första gången på ett tag nu, hon har haft hästar som hon inte känt sig så säker på nu det senaste, så hon har valt att stå över galoppen, men idag kändes det bra med Doris, och hon var jättenöjd efteråt när hon hade galopperat! Och det såg verkligen jättefint ut, så duktiga! Båda två, Doris är en ängel ♥
 
Efter ridlektionen fick Maja hjälpa Lotta (ridlärare/chef) att mata några hästar, haha så söta dom är, Doris stod o vevade med benen i luften för hon blev så otålig på maten, o hon lyckades sparka till mig, för jag stod inne hos henne o hade precis kratsat hovarna, haha, tur hon inte tog i ;)
 
 
 
 
Helt sjuk vad bra denna låten är!
 
 
Btw - imon åker jag till Ullared :D har en jättelång lista på saker jag ska köpa, får se om jag lyckas hitta allt haha..
 
// Clara

stallet

just nu sitter jag i stallet, har varit här både i tisdags onsdags, och idag, jag red i tisdags och i onsdags, och idag rider Maja.
tror dom skulle "hoppa" för första gången idag!



Maja och supersöta Doris ^^

// Clara

Torsdag

Halloo
 
Var o tog spruta i morse, FYY, gjorde jätteont efteråt, annars gick det väl okej..
Annars... varit på stan ett par gånger haha, cyklade för första gången detta år idag ;)
 
 
Sitter o kollar igenom alla mina gamla fb-statusar och allt sånt, HAHA säger jag bara, massa skit, det värsta är att jag kommer ihåg allt sånt... pinsamt!
Hittade iaf en SJUKT kul julkalender år 2011, så jag kollade den jag lagt upp, garvar lika mycket nu som jag gjorde när jag först hittade den, hahaha ↓
 
Hans dialekt och allt gör det ju ännu roligare, hahah
 
 
// Clara

Veckans skratt

Igår på myskvällen hos Bettan visade Maja ett par SVINROLIGA klipp, hahaha, jag kunde knappt andas så mycket skrattade jag HAHA!
 
 
HAHAHAHAH, alla ljudeffekter gör ju allt ännu mer komiskt x'd
o när alla kommer skrikandes "UR VÄGEN!" och "OJOJOJ"
 
 
 
Denna är ju så SJUUKT rolig hahahahahah, både mamma och Ida garvade som små troll när jag visade denna, och vasaloppet också iofs, hahaah, "Steefan, STEEFAN! Jag saa ju dee"
 

 
Kom på en hemsk sak också, igår var det ju 1:a April och jag tror inte jag lurade en enda människa, DET är inte okej, haha! tror dock inte jag blev lurad heller.. hoppas jag ?
Förra året lurade jag min kompis (och hennes päron) att jag trillat av hästen o brutit armen, haha, dom gick på det också, score! ;)
 
// Clara
 

tjejkväll

kom hem från Bettan för en stund sen, har haft lite Myskväll med Kajsa, Maja, Amanda och Bettan då ;)
började med att vi lagade tacos, Mums! sen satte vi på filmen the last song, sååå bra, och sorglig!
efter det låg vi bara i soffan o chillade, snackade och kollade roliga yt- klipp ^^



// Clara

hurtig (y)

just nu sitter jag på en liten bänk mitt i skogen, är ute o springer, eller ja, har FETT dålig kondis så går mest haha, illa!
solen lyser mitt på mig här så tänkte jag skulle ta en liten paus.
Hahahahahahahahahah kom någon random kärring o sa glad påsk till mig, Hahah gud xd



mammas skor haha (a)



sååå härligt väder!!

nej nu ska jag ta o springa (gå) vidare, hörs!

// Clara