kakooor
350 g jordnötssmör osaltat med crisp
2 dl sirap
2 dl socker
9 d lcornflakes
200 g ljus choklad
(florsocker)
Gör så här
1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen under omrörning utan att den kokar.
Häll smeten i en bunke, tillsätt cornflakes och rör ihop.
3. Lägg blandninngen över en plåt och kavla ut den. Den bör täcka 3/4 av plåten.
4. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron och bred över kakan.
5. Låt stå kallt tills chokladen har stelnat och skär sedan i bitar.
(Pudra florsocker över, använd en jordnöt eller cashewnöt för att få ett min mönster.)
Det blev faktiskt asgott :3
Jordnötssmör :)
haha usch vad äckligt det ser ut, men ah, bara jordnötssmör detta också ;)
Jordnötssmör, socker och sirap, ahahh ser också asäckligt ut..
rör rör rör rör
ner med cornflakes :)
Sedan glömde jag ta kort, men man ska iaf trycka ut smeten på en plåt eller ah, nåt sånt, och sedan smälter man chokladen :)
Sedan häller man över chokladen över smeten, och ställer in den i kylen, sen är den klar :)
Sedan skär du upp den i så stora bitar du vill, det får man bestämma själv ;)
yummieeee, gott och enkelt!
Och nu dumlekakorna ;)
Vet dock inte vad det var för recept på dom, Ida hade skrivit ut nåt, men det är lätt att googla ;)
margarin och socker tror jag? ;)
Sedan gör man som kulor, dom ska vara ungefär lika stora, och lägger dom i formar :)
sedan trycker man i en dumlekola i varje kula.
Och sedan in i ugnen, om man vill kan man lägga på en noblesse över dom precis när man tagit ut dom, så den smälter, men det gjorde inte vi, och dom blev goda ändå ;)
// Clara